latinica  ћирилица
16/06/2023 |  11:45 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Вулић: Сарајевске лажи не могу вјечно трајати, истина је само једна

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић нагласила је да званично Сарајево већ четврт вијека на лажима и искривљивањем чињеница гради своју причу, те да би коначно морали спознати да све што се гради на лошим темељима кад тад мора само од себе да се сруши, па тако и њихове "ратне приче".
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Тачно је све што је рекао предсједник Републике Српске Милорад Додик, Сарајево није било под потпуном опсадом, постојао је доток и хране и лијекова, а значајан број људи је годинама бјежао из града. Како је све то могло ако је истина да су били под опсадом!? Многи из тадашњег руководства веома добро знају како је функционисао град у току рата, а свако ко тврди другачије нека пита тадашње премијере и министре у Сарајеву, можда им кажу истину - рекла је Вулићева за Срну.

Ако је Сарајево било под опсадом и опокољено, Вулићева је упитала зашто су онда сами себе убијали подмећући Србима кукавичија јаја попут Маркала, улице Васе Мискина...

- Зашто коначно не признају да су Алијине "Шеве" криве за смрт Бошка и Адмире на Врбања мосту и зашто те невине душе четврт вијека чекају на свој споменик? Зато што они у Сарајеву веома добро знају ко их је мучки убио. Зато што истина боли, господо, боли вас и прогања, али побјећи од истине не можете.

Зашто не кажете шта је са масовним гробницама на којима сте направили велике и грандиозне објекте парама из арапских земаља? Немојте само рећи да сте регрутовањем криминалаца на челу са Јуком Празином, разним Ћелама и осталом бандом слали поруку мира Србима? Да ли је Добровољачка и покољ војника неки позитиван гест? Да ли су ове и многе друге злочине починили 'Срби са брда', како ви то волите да представљате домаћој и свјетској јавности - истакла је Вулићева.

Она је поручила да би политичко Сарајево коначно требало да призна и погледа истини у очи, а не да на лажима граде своју наводну истину.

- Не могу, господо, ваше лажи вјечно трајати. Јалов вам је то посао. Истина је једна и она увијек нађе свој пут - истакла је Вулићева.