latinica  ћирилица
17/06/2023 |  22:45 ⇒ 18/06/2023 | 07:48 | Аутор: РТС

Канцеларија за КиМ: Двоје дјеце претучено у Житковцу код Звечана

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су припадници "Kуртијеве полиције Росу вечерас у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје дјеце, K. Р. (15) и Д. Р. (17)".
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

Како се наводи, они су их присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.

Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени одмах у KБЦ Kосовска Митровица, на одјељење хирургије гдје им се указује сва неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, од ултразвука, рендгена, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

- Сада је јасно шта Kуртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на сјеверу Kосова и Метохије. Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сијали страх међу српским породицама на Kосову и Метохији. Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Kурти поново прелива на нашу дјецу, која такође нису поштеђена Kуртијевог терора - истиче се у саопштењу.

Из Канцеларије за КиМ наводе и да очекују хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца, јер док, како истичу, "Срби невини страдају у Kуртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема кажњавања починилаца".

Једно је извјесно - док год је Kуртијева полиција на сјеверу KиМ, дотле неће бити ни мира ни безбједности за Србе а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан - закључује се у саопштењу.