latinica  ћирилица
20/06/2023 |  15:33 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нема више стрпљења за Уставни суд БиХ (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на конференцији за новинаре да Уставни суд доноси неуставне одлуке, те да више стрпљења за такво понашање нема.
Радован Вишковић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Радован ВишковићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Истакао је да Уставни суд БиХ доноси неуставне одлуке.

-То је БиХ. То је једини нонсен који се може дешавати у БиХ. Они су такву одлуку могли донијети тек у поновљеном процесу, али не. Они тиме показују бахатост, силу и мишиће. Господо, има стрпљења за све, али не и за ваше одлуке. Не може се више дозволити оваква порука. Порука БиХ и Републици Српској је да не треба једна половина. Нисте нам потребни? У реду, хвала, нисте ни ви нама, Ако је то порука, имајте снаге па је саопштите. Зашто се кријете иза амбасада. Изађите и јасно и гласно саопштите, шта желите да буде будућност ове земље. Уставни суд једне земље, штити ту земљу и њену легалност, то овдје није случај - навео је Вишковић.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ саопштио је јуче да је избрисао одредбу у Правилу о одгађању сједнице ако не присуствују најмање тројица судија које је изабрао Представнички дом Парламента Федерације БиХ и најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Републике Српске.