latinica  ћирилица
20/06/2023 |  16:08 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска реагује институционално (ВИДЕО)

Српска реагује институционално и правно и створена је да штити интересе српског народа и свих грађана и ту ће функцију и извршити, нагласио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Стевандић је, након састанка са представницима институција Српске и лидерима партија, поручио да је Уставни суд БиХ незрео, те да крши сопствена правила и жели да Српској напакости.

- Јасно је да је Уставни суд банализовао своје присуство и у Уставу и у БиХ, да се понаша веома незрело и крши своја правила која су сами успоставили само да напакосте Српској - рекао је Стевандић. 

Стевандић је истакао да одлуку Уставног суда БиХ види као реакцију кругова амбасада и међународне заједнице који не желе у БиХ никакав мир и сарадњу народа.

- И ово је можда њихова реакција преко Уставног суда којег су инструментализовали на сједницу заједничких влада Федерације и Српске када смо почели да релаксирамо односе и доприносимо миру и сарадњи. Уставни суд БиХ је инструмент уништавања добрих односа и деструкције БиХ, у рукама неколико страних сила и производи подјеле и ствара предуслове за сукобе и немире. Такав суд не треба да постоји и надам се да ће колеге у Федерацији то разумјети - оцијенио је Стевандић.