latinica  ћирилица
24/06/2023 |  15:10 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Вулић: Хелез није за суживот у БиХ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић сматра да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез нити зна, нити жели бити дио креирања срећнијих дана и суживота у БиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је навела да насиље и рјешавање проблема шакама нису страни Хелезу и да он "за добро и будућност не зна".

- На хапшење и дисциплиновање /предсједника Републике Српске/ Милорада Додика позивао је Хелез и прије четири године. Осим осуда из Српске и тада, као и сада, других реакција није било - рекла је Вулићева поводом изјаве Хелез да Тужилаштво БиХ "треба да покрене кривични поступак против Додика, јер угрожава уставноправни поредак" и да предсједника Српске "треба ухапсити".

Она истиче да пробошњачке странке немају емпатију према другим и другачијим већ искључиво и само ка, како каже, унитарној БиХ.

Вулићева је за Срну изјавила да подршка дијела међународне заједнице оваквим и сличним изјавама јасно показује да странци бошњачком дијелу политичара помажу у исламизацији овог простора.

- Срби и Хрвати су им сметња, зато силом, одузимањем права и надлежности покушавају да нас елиминишу. Оног тренутка када покушају извршити напад на предсједника Републике Српске и њене институције, тог дана су потписали пропаст БиХ - истакла је Вулићева.