latinica  ћирилица
25/06/2023 |  12:36 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Додик: Коридором смо обиљежили границе Републике Српске (ВИДЕО)

Коридором смо обиљежавали границе Републике Српске, што је био један од циљева Отаџбинског рата, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на Дугој Њиви код Модриче гдје је обиљежена 31 година од пробоја "Коридора" кроз Посавину.
Дуге Њиве - Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Дуге Њиве - Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Нема побједе које смо остварили у историји, а да није било и страдања, али иза њих остају и резултати, а то је наша Република Српска - поручио је Додик. 

Он је нагласио да Република Српска води идентичне битке као и прије 31 годину.

- Политичке битке су ту, али Српска добро стоји, сигурна је, имамо као никада више пријатеља на међунардоном плану. Лажу они који кажу да Република Српска лоше стоји, да не испуњава своје обавезе. Посјета Мађарске делегације на челу са премијером Виктором Орбаном показала је да имамо пријатеље и у Европској унији. Знају за Српску од Русије до ЕУ. Политички се боримо са САД, али приморани смо на то - поручио је Додик.

Додик је поручио да је Русија једна од оних моћних земаља свијета које поштују Српску и поносан је на однос са њима. 

- Наша држава није БиХ. Наша држава је Република Српска, а у БиХ смо зато што морамо. Једног дана Српска ће бити држава. Овдје има живота, будућности, јер Српска би давно престала да постоји, да нема смисао који има  - истакао је Додик.

Додао је да његово мишљење које представља је доминантно и већинско у Републици Српској.

На Дугој Њиви код Модриче обиљежена је 31 година од пробоја "Коридора" кроз Посавину на Видовдан у којем су погинула 852 борца Војске Републике Српске, 13 припадника Министарства унутрашњих послова Српске и 17 припадника МУП-а Републике Српске Крајине.