latinica  ћирилица
25/06/2023 |  12:54 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Стевандић: Ово су кључна времена за будућност Српске (ВИДЕО)

На предстојећој посебној сједници Парламента Српске о Уставном суду БиХ очекујем јединствен став и сматрам да су сви довољно свјесни да су ово вјероватно кључна времена за будућност Републике Српске, рекао је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Сматрам да је највећи број људи и свих политичких партија у Републици Српској, било оних на власти или у опозицији, довољно свјестан и разуман да зна да су ово времена која су вјероватно кључна за будућност Српске - рекао је Стевандић.

Стевандић је додао да су на снази све све одлуке које је Народна скупштина Српске већ донијела, а биће и оне које ће донијети на предстојећој сједници.

- Очекујемо јединствен став и нећемо се никоме обраћати ако буде неких појединачних случајева који робују својим сујетама. Република Српска је изнад свих сујета - поручио је Стевандић.

Како он каже, одлуке Народне скупштине Српске које су донесене раније, а на које неки указују да нису спроведене, нису ни повучене.

- Дакле, све одлуке су на снази и све оне које будемо донијели биће на снази. Када ће све те одлуке бити спроведене то је наша привилегија, а не привилегија оних који би да нас уведу у непредвидљиве сукобе - нагласио је Стевандић.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске сутра би требало да утврди приједлог дневног реда и термин одржавања осме посебне сједнице Парламента.