latinica  ћирилица
01/07/2023 |  12:48 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Патријарх Порфирије: Љековито чути истину о страдању Срба у средњем Подрињу и Бирчу (ВИДЕО)

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је данас у Братунцу да би било љековито да сви који негирају било чију бол, па и бол и српских мајки, чују истину о страдању Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.
Братунац - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
БратунацФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Неко се осилио да мери бол мајки и каже да то није бол, трагедија и злочин. Нико нема изузетно право на бол. Бол је исти за сваког човјека, бол осјећа свака мајака, бол нема ни нацију ни вјеру - поручио је патријарх Порфирије у Братунцу на обиљежавању 31 године од српског страдања у Средњем Подрињу и Бирчу.

Истичући да је дугачак списак више од 3.500 пострадалих православних Срба мушкараца, жена, дјеце и стараца из овог краја, патријарх Порфирије је указао да Срби знају своју бол, али и да препознају и поштују бол мајки Бошњака и Хрвата.

- Овдје смо да се побринемо да се злочини више никоме никада не десе и да упутимо молитву да елитизам и ексклузивност у болу нестане. љековито је знати и прихватити оно што је чињеница, јер то ће нас једино извести на прави пут - рекао је патријарх Порфирије.

Његова светост је истакао да су у његовим молитвама сви који су страдали на подручју Средњег Подрича и Бирча на велике православне празнике, попут, Видовдана, Петровдана, Божића.