latinica  ћирилица
04/07/2023 |  19:32 ⇒ 22:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Бећировић и Сунак разговарали у актуелној ситуацији у БиХ

Бошњачки Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и премијер Велике Британије Риши Сунак разговарали су данас у Лондону о актуелној ситуацији у БиХ.
Риши Сунак (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN / POOL) -
Риши Сунак (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN / POOL)

- Реч је о једном од најважнијих састанака званичника БиХ с кључним лидерима Запада у последњој деценији, али и јасан показатељ неупитне подршке БиХ и њеним грађанима - саопштено је из Бећиревићевог кабинета, пренео је портал Кликс.

Наводи се да је Бећировић информисао премијера Сунака "о опасности антидејтонског деловања које угрожава мир и руши уставни поредак БиХ".

Он је, поред осталог, рекао да је изузетно важна подршка Уједињеног Краљевства с циљем осигурања мира, стабилности и заштите Дејтонског мировног споразума.

Додаје се и да је премијер Риши Сунак рекао да Британија снажно подржава независност, суверенитет и територијални интегритет БиХ и да ће предузети додатне кораке с циљем заштите мировног процеса и сигурности грађана БиХ.

Бећировић је изразио захвалност британској влади на континуираној помоћи БиХ, као и на програмима помоћи у спровођењу економских реформи, јачању демократије и реформи владавине права.