latinica  ћирилица
12/07/2023 |  18:37 ⇒ 21:41 | Аутор: РТРС

Шта је узрок тровања дјеце у Требињу? (ВИДЕО)

Осморо дјеце узраста од пет до осам година збринуто је у Болници у Требињу због симптома тровања, након што су боравили на популарном требињском купалишту.
Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

На срећу здравствено стање све дјеце је стабилно, али до сутра ујутро ће бити задржани на посматрању.

Сви малишани, а ријеч је о осморо дјечака и дјевојчица узраста од пет до осам година, у пратњи родитеља збринути су на педијатријском одјељењу Болнице Требиње.

Сви су имали исте симптоме повремени кашаљ, бол у грудима и отежано дисање.

Ријеч је о малишанима из Подгорице, Дервенте, Београда и Херцег Новог и они су са својим породицама боравили на купалишту Града Сунца.

Шта је тачно било узрок појаве оваквих симптома тровања код ове групе дјеце , за сада се нагађа, а спекулише се да би могло бити ријечи о тровању хлором.

Начелница Одјељења за педијатрију требињске Болнице Љиљана Буха потврдила је да су дјеца боравила у Граду Сунца у Требињу, али није жељела да потврди медијске написе да се ради о наводном тровању хлором.

Истакла је да тренутно не може да се процијени да ли се ради о неком лакшем, средњем или тежем тровању, из разлога што се код те дјеце у наредних шест, осам сати па чак и 24 часа могу евентуално развити различите тегобе, од ендема плућа, упала или други знаци.

- Све то зависи од јачине тровања, колико је то било агресивно, чиме је било тровање, али и јачине дјетета. Ипак, по клиничким знацима у тренутку пријема у болницу, не очекујемо велике компликације, али ће дјеца ипак остати на посматрању - додала је Буха.

Из Града Сунца данас нисмо добили никакве информације, осим да ће се о овом догађају накнадно огласити саопштењем за јавност.