latinica  ћирилица
14/07/2023 |  17:50 ⇒ 19:50 | Аутор: Агенције

Ђоковић у финалу Вимблдона против Алкараза; Дивно је бити дио нове генерације (ВИДЕО)

Новак Ђоковић рекао је послије пласмана у девето вимблдонско финале да је меч против Јаника Синера био много тежи него што то резултат говори, као и да је дивно бити дио нове генерације свјетских тенисера.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY)

Ђоковић је у три сета побиједио Јаника Синера, али сматра да резултат не показује колико је било тешко против Италијана.

- Увијек је неизвијесно играти полуфинале. Била су три тијесна сета, иако резултат тако не говори – било је близу. Трећи сет је могао да оде за њега, промашио је неколико удараца и омогућио ми је да дођем до тај-брејка. Било је притисака. Показао је зашто је један од лидера нове генерације, да је одличан играч. Дивно је бити дио нове генерације - уз осмјех је рекао Новак.

Ђоковић је убједљиво најискуснији играч од четворице полуфиналиста на овогодишњем Вимблдона, али српски тенисер каже да је још увијек мотивисан да игра тенис.

- Волио бих да вјерујем да играм најбољи тенис у зрелим годинама. Ми смо дио индивидуалног спорта, морамо да се уздамо у себе, да се доведемо у најбоље стање, физичко и ментално, када изађемо на терен. Добар је осјећај, 36 је нових 26. Осјећам мотивацију, инспирисан сам да играм спорт који волим и који ми је дао толико много у животу. Трудим се да будем искрен и да вратим услугу овом спорту - рекао је Новак и добио овације лондонске публике.

Новак ће у недјељу играти своје девето финале на Вимблдону у каријери, а противник му је Карлос Алкараз.