latinica  ћирилица
16/07/2023 |  12:46 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Вулић: Сигнал непрофесионалне америчке телевизије Н1 не треба Републици Српској

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић искрено вјерује да ће "надлежне институције у Србији адекватно реаговати на срамни и увредљиви прилог Телевизије Н1 у којем су водитељка те америчке медијске творевине и новинар Динко Грухоњић Републику Српску назвали 'геноцидном творевином'".
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је рекла да је очигледно да овај квази новинар свјесно прећуткује историјске чињенице, јер не може да вјерује да један истински новинар, професионалац може себи дати за право да дискутује и коментарише нешто о чему појма нема.

Вулићева је изјавила Срни да је, за информацију овом квази новинару, Република Српска настала у миру, 9. јануара 1992. године, као Република српског народа БиХ из љубави и само са једним циљем - да би се одбранили од озбиљне пријетње која се надвила тада над српским народа, а која је ишла тако далеко да им је пријетило потпуно уништење и нестанак.

- Да финансијери Н1, одређени Американци, знају шта је љубав сигурно би се бавили собом и уживали у благодетима живота, а не да сав свој живот и постојање сведу на наношење зла другим народима. Вјерујем да ти људи, који су толико огрезли у мржњи и злу, како се ујутру пробуде размишљају како смислити неку пакост и оклеветати српски народ и Републику Српску с обзиром да се на то своди уређивачка политика Н1 телевизије. У свему овоме, само ми је драго то што смо очигледно као Република толико јаки да смо им постали опсесија - нагласила је Вулићева.

Наводећи да је Србија гарант Општег оквирног споразума за мир у БиХ, Вулићева је рекла да је скандалозно што се у јавном простору дозвољава брутално вријеђање Републике Српске и народа који живе у Републици Српској.

- Позивам директора Регулаторне агенције за комуникације у БиХ да одмах нађе начин и одузме сигнал Н1 телевизији на простору Републике Српске. Није нам потребно да сигнал непрофесионалне, профашистичке, америчке куће загађује територију Републике Српске. Онима који на све могуће начине покушавају да понизе српске жртве, српску нејач, мајке, сестре не требају нам у нашој поносној Републици Српској - поручила је Вулићева. 

Подсјећамо, новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму током протеста опозиције у Србији послали су срамне поруке да је "Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина".