latinica  ћирилица
16/07/2023 |  12:57 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Којић: Српска је воља и понос сваког Србина

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да је Република Српска воља и жеља сваког Србина, да је за њу дато више од 36.000 живота и да није геноцидна творевина како су је назвали у програму америчке Н1 телевизије.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

- Република Српска је наша отаџбина и понос свакога од нас, за њу је дато више од 36.000 живота, што је само један од доказа да су за стварање наше отаџбине пале многе жртве српске националности и називати је геноцидном творевином је кривично дјело и морају да знају да ће против њих бити поднесена кривична пријава - рекао је Којић Срни.

Којић је навео да је Сребреница општина у Републици Српској, гдје муслимани имају сва права, док су Срби у Федерацији БиХ и бројчано минорни и потпуно хендикепирани у својим људским правима.

Он је додао да је, што се тиче телевизије на којој су то пропагирали, "општепознато да је антисрпска".

- То је телевизија која је под контролом странаца којима смета сваки Србин и од њих не очекујемо ништа реално - навео је Којић.

Којић је упитао "да ли је Грухоњић нормалан" и да ли "мисли да свима може наметнути неко мишљење за које је он плаћен да га промовише".

- Нико нема право, па ни Грухоњић да етикетира цијели народ и Републику Српску да је геноцидна, мора прихватити чињеницу да је то наша отаџбина, наша кућа и наша светиња. Ако му се то не свиђа нека иде у Сарајево и додворава се и даље муслиманима јер очигледно да је изгубљен у времену и простору - поручио је Којић.

Београдски медији су пренијели да су новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму током протеста опозиције у Србији послали срамне поруке да је "Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина".