latinica  ћирилица
16/07/2023 |  14:47 | Аутор: СРНА

Остојић: Ако неко зна шта је геноцид, онда је то српски народ

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да ако неко зна шта је геноцид, онда је то српски народ, посебно онај дио који живи у Српској и на подручју БиХ, јер је преживио Јасеновац и бројна друга стратишта у којима му је било намијењено истребљење и у којима је над њим почињен геноцид.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

Остојић је поручио да би због тога и новинар Динко Грухоњић, пошто је и сам поријеклом из Бањалуке, морао добро знати, као и сав српски народ у Републици Српској и на подручју БиХ шта је то геноцид и истребљење.

- Ако је више од 23.000 бораца Републике Српске у протеклом рату дало животе да би спријечило понављање геноцида над властитим народом, питање је како онда та држава може бити геноцидна и монструозна творевина, као што то Грухоњић наводи. Ако се узму у обзир све наведне и бројне друге историјске чињенице, питање је колико злонамјерне изјаве попут ове Грухоњића и сличних душебрижника уопште треба узимати у обзир и схватати озбиљно - изјавио је Остојић Срни.

Према његовим ријечима, по неписаном правилу сваке године у јулу свјетски моћници заједно са бошњачком политичком елитом врше снажан, синхронизован притисак на Републику Српску и српски народ са покушајем наметања оног што Српска никада неће прихватити као истину.

Сребреница се, како каже, упорно користи у намјери сатанизације Републике Српске и читавог српског народа с циљем да се прикаже као агресорски, злочиначки и геноцидан, а бошњачки народ жртвом те наводне агресије, злочина и геноцида.

Остојић сматра да је крајња намјера представити Републику Српску као резултат геноцида, обесмислити њено међународно утемељење и постојање, те створити формално-правно упориште за њено укидање.

- Овај пут се потрудио да у тој намјери помогне и новинар Динко Грухоњић који је гостујући на ТВ Н1 изјавио, с циљем сатанизације Републике Српске и протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, да је Република Српска геноцидна творевина и да је монструозно настала - истакао је Остојић.

Током протеста опозиције новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму послали срамне поруке да је Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина.

Водитељка Н1 је рекла да је "РТС искористио фразу "Сребреничка дешавања" за геноцид у Сребреници", на шта је Грухоњић рекао да су људи који живе у тој Републици Српској свјесни да је то све неодрживо, "ем што је монструзно јер је настала на начин на који је настала, па се у енергетском смислу не може добро завршити, ем што је /предсједник Српске Милорад/ Додик опљачкао све што је могао".