latinica  ћирилица
16/07/2023 |  15:40 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

Смајловић: Политичке кризе у Србији се увијек искористе за пропаганду против Додика

Новинарка Љиљана Смајловић сматра да су ставови о геноциду у Сребреници и геноцидности Републике Српске, које су у програму Телевизије Н1 изрекли новинарка те куће и новосадски новинар Динко Грухоњић, показатељ да се политичке кризе у Србији увијек искористе за пропаганду против Милорада Додика и лов на предсједника Републике Српске.
Љиљана Смајловић - Фото: РТРС
Љиљана СмајловићФото: РТРС

Коментаришући ријечи водитељке Н1 да РТС "користи фразу дешавања у Сребреници за геноцид у Сребреници" и Грухоњићеве да људи из Републике Српске у Београду и Новом Саду траже резервни положај, јер знају да је Српска неодржива пошто је настала на монструозан начин, Смајловићева је рекла да је Грухоњић све то причао и раније осим једне тезе.

- Овдjе је занимљив овај нови моменат и покушај представљања Републике Српске као деморализоване политичке заједнице, из које се бjежи у Србију - изјавила је Смајловићева за Срну.

Говорећи о поређењима између извјештавања РТС-а и Н1, Смајловићева је подсјетила да је РТС недавно начин на који Н1 прати београдске протесте назвао извјештавање са подстрекавањем.

- Ја бих рекла да је то добра дијагноза, па бих ово што ради Грухоњић назвала коментарисање са подстрекавањем - навела је Смајловићева.

Према њеним ријечима, Грухоњићев глас у Србији је усамљен, иако се на Телевизији Н1 не види да је тако.

- Грухоњић о Републици Српској одавно говори језиком мржње. Тако говори и о колегама које не мисле као он и по том језику мржње је у Србији познат. Некако нисам у стању да то што он говори видим као нарочито битно - рекла је Смајловићева.