latinica  ћирилица
19/07/2023 |  20:45 ⇒ 20:58 | Аутор: Агенције

Бабурин: Додик је један од најпоузданијих пријатеља Русије у Европи

Москва треба да пружи максималну подршку својим стратешким савезницима Србима уочи агресивне експанзије Запада на Балкан, изјавио је политичар и заслужни научник Руске Федерације Сергеј Бабурин у ексклузивном интервјуу порталу ОСН медија.
Сергеј Бабурин - Фото: Screenshot
Сергеј БабуринФото: Screenshot

Бабурин је нагласио да је "увјерен да Русија, више него икада, мора да се окрене проблемима Србије".

- То значи, прије свега, да се системски и дубље сарађује са српским руководством, предсједником Србије Александром Вучићем у економском и политичком смислу, како би се бар избалансирао притисак на њега из Сједињених Држава. Друго, да отворено подржимо у Србији оне политичке снаге које се залажу за територијални интегритет земље и за то да је Космет прапостојбина Срба и саставни дио републике - рекао је Бабурин.

Бабурин је поручио да је данас најјача и најборбенија српска душа у Републици Српској, у Бањалуци.

- А у многоме позиција предсједника Српске Милорада Додика, без обзира да ли је он у руководству на нивдоу БиХ или на челу српског ентитета, одређује политику Балкана, укључујући и утицај на позицију Београда. А данас бих, можда не дипломатски, Додика назвао једним од најпоузданијих пријатеља Русије у Европи - нагласио је Бабурин.

Бабурин је истакао да "Москва мора да пружи одговоре на што више захтјева и потреба Срба, јер су пријатељи на испиту у тешким временима".

- Република Српска је сада у тешком тренутку. И Русија не треба да понавља грешке из 1999. године - закључио је Бабурин.

Извор: osnmedia.ru