latinica  ћирилица
20/07/2023 |  13:26 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

У Требињу ухапшено пет лица, међу њима и полицајац

У наставку акције "Огањ" у Требињу је ухапшено пет лица, док се за два лица још трага.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

- Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње реализују наставак акције "Огањ" која се односи на расвјетљавање кривичних дјела оштећење и одузимање туђе ствари и изазивање опште опасности, почињених 2020. и 2021 године на подручју Требиња - саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се наводи да је слободе лишено пет лица која се доводе у везу и са извршењем других кривичних дјела недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, тешка крађа излоупотребе службеног положаја или овлашћења, док се за два лица још трага.

У току претреси на више локација на подручју Требиња.

Након завршених активности које проводи Управа криминалистичке полиције са Управом за организовани и тешки криминалитет и Полицијском управом Требиње, надлежном тужилаштву биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу против укупно 11 лица.

Међу лицима лишеним слободе су и један полицијски службеник ПУ Требиње који ће бити суспендован и један бивши припадник МУП-а, наведено је у саопштењу.