latinica  ћирилица
27/07/2023 |  08:04 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Врањеш: Србија стоји иза свих Срба гдје год они живјели

Амбасадор БиХ у Републици Србији Александар Врањеш разговарао је у Београду са директором Безбједносно-информативне агенције Александром Вулином, те му пренио изразе подршке српског народа у БиХ поводом неправедних и неоправданих санкција САД.
Александар Врањеш (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg) -
Александар Врањеш (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg)

- Подршку директору БИА Вулину сам дао и у лично име, као амбасадор БиХ у Србији. Република Српска и српски народ веома добро знају колико су те санкције неоправдане и неправедне, јер ми деценијама трпимо разне облике притисака, санкција, одузимања надлежности, кршења људских права од САД, ОХР и других западних земаља - рекао је Врањеш.

Он је нагласио да Срби у Републици Српској знају кроз шта пролази директор БИА коме је, као у средњем вијеку, политички пресуђено без суђења само зато што је Србин.

Амбасадор БиХ у Србији захвалио је директору БИА на подршци студенткињама које су, само зато што су исказале став супротан ставовима бошњачке политичке елите, изгубиле право на образовање у Сарајеву и готово линчоване у граду у који су дошле да студирају.

- Захвалан сам директору Вулину на томе што је Валентини Вујичић и Слађани Тодић обезбиједио стипендије и могућност наставка школовања на Академији за националну безбједност и тиме показао да Србија стоји иза свих Срба гдје год они живјели и какве год неправде трпјели - поручио је Врањеш.