latinica  ћирилица
31/07/2023 |  22:26 ⇒ 01/08/2023 | 09:15 | Аутор: РТРС

Вишковић: Санкције лицемјерне; Неће утицати на мој даљи рад у заштити позиције Српске

Није ме затекла вијест да је Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства трезора увела санкције мени као предсједнику Владе Републике Српски и нашим званичницима, нити ће утицати на мој даљи рад и ангажман да на демократски начин штитим позицију Републике Српске, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Вишковић је поручио да "ове санкције само потврђују да ради добар посао за Српску и да му је приоритет поштовање уставних надлежности Српске, заштита институција као и равномјеран економки развој од Требиња до Новог Града".

- У свакодневном послу предсједник Републике Српске Милорад Додик коме су већ уведене санкције, ја и остали званичници којима су овом одлуком уведене санкције водимо се и доносимо одлуке на демократски начин у институцијама Српске штитећи уставну позицију. Уколико ја и остали званичници из Републике Српске само зато што поштујемо Дејтонски спразум и чувамо уставну позицију требамо зато сностити америчке санкције то само показује да свој посао за Републику Српску и српски народ радимо на најбољи могући начин - нагласио је Вишковић.

      View this post on Instagram

A post shared by Влада Републике Српске (@vlada_srpske)

Вишковић је истакао да ове санкције апсолутно неће утицати на његов даљи рад по питању заштите Српске, као и доношења свих законских и подзаконских аката у смису даљег економског развоја и напретка.

- Ове санкције оцјењујем као лицемјерне јер ја и остали званичници у Републици Српској у свом раду смо опредјељени и дјелујемо у складу са Дејтонским мировним споразумом - рекао је премијер Српске.

Он је још једном истакао да санкције неће утицати на његов даљи рад већ га, напротив, још више обавезују да још опрезније и преданије у будућности штити уставом загарнтована права Српске.

- На крају, прочитао сам негдје у образложењу како сам рекао да су недавне одлуке неповољне по Републику Српску, па још једном истичем и поручујем да сам рекао тада и опет ћу рећи да су неповољне, и подржаћу наше иституције да доносе законе и да на демократски начин штитимо позицију Републике Српске - навео је Вишковић