latinica  ћирилица
01/08/2023 |  07:34 ⇒ 07:35 | Аутор: РТРС

Ђокић: Америчке санкције не заустављају процесе у Српској

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да је америчко увођење увођење санкција члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, премијеру Радовану Вишковићу, предсједнику Народне скупштине Ненаду Стевандићу и министру правде Милошу Букејловићу још један доказ да Стејт Департмент не познаје други начин да демонстрира моћ у свјетској политици, осим силом и санкцијама.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

- Годинама уназад свједочимо аргументима из Вашингтона који се темеље на употреби силе и санкција. То је у суштини одраз немоћи тамошње владајуће гарнитуре. Видјели смо да те санкције, до сада, и нису имале некакав утицај на појединце и државе, који су, упркос оваквом виду притиска, наставили да на задовољавајући начин стичу нова пријатељства са другим државама свијета. Највиши органи Републике Српске и њени представници раде све како би, поштујући Дејтонски мировни споразум, заштитили интересе Српске. Тако ће да раде и убудуће и никакве санкције и покушаји притиска западних моћника то не могу да спријече - рекао је Ђокић.

Ђокић истиче да је БиХ, а тиме и Република Српска као кандидат за чланство у Европској унији, већ 27 година окупирана од амбасада неких држава које предводе Америка, ОХР и њихов намјесник кога они зову високи представник.

- Ми се на овим просторима вијековима боримо за слободу и наставићемо. Сви досадашњи окупатори су отишли поражени. Отићи ће и ови. Борићемо се и даље, јер слобода нема цијену - закључио је Ђокић.