latinica  ћирилица
01/08/2023 |  08:33 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Никаквим санкцијама неће сломити нашу одлучност да штитимо и сачувамо Српску (ВИДЕО)

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је за РТРС да званичници Републике Српске, којима су јуче уведене америчке санкције, као и они који су раније санкционисани, раде свој посао у складу са Уставом Српске, Уставом БиХ и Дејтонским споразумом.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Они који желе нестанак Републике Српске никаквим санкцијама неће сломити нашу одлучност да штитимо и сачувамо Републику и да се боримо да буде још јача - поручио је Ковачевић.

Он је навео да је увођење санкција званичницима Републике Српске "сајам лицемјерја и хроника бешчашћа оних који желе нестанак Српске".

- Једина истина је да су званичници Српске штитили демократију и Дејтонски споразум - истакао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да је Република Српска, кроз посљедње двије одлуке Народне скупштине, у којој сједе демократски изабрани представници грађана, на демократски начин рекла да неће поштовати одлуке човјека који се лажно представља као високи представник и који нема легитимитет.

- Како то може бити напад на уставни поредак? Како одбрана и заштити Устава може бити напад - пита Ковачевић.

Он је нагласио и да санкције САД неће утицати на живот грађана Републике Српске, истичући да званичници Српске, изабрани представници грађана, никада неће калкулисати и зарад свог комодитета угрозити позицију Републике.

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједиштва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејстонских акција.

Раније су америчке санкције уведене и предсједнику Републике Српске Милораду Додику.