latinica  ћирилица
01/08/2023 |  13:42 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Нешић: Српске не би било да је мишљење западних сила било водиља

Воља народа се не може санкционисати, а рад политичара не мјери се мишљењем странаца, јер да су политички ствараоци Републике Српске за водиљу имали мишљење западних сила, данас не бисмо имали Републику Српску, поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: Уступљена фотографија
Ненад НешићФото: Уступљена фотографија

Нешић је, поводом стављања на америчку "црну листу" званичника из Републике Српске, изјавио да се рад политичара не мјери мишљењем странаца, него оцјеном коју бирачи дају на изборима.

- Да су они који воде Републику Српску данас пустили да је разне вране зобају, сутра нашој дјеци не бисмо имали шта оставити - нагласио је лидер ДНС-а.

Нешић је оцијенио да је иронија да земља која је гарант Дејтонског мировног споразума уводи санкције онима који га штите.

- Како је могуће да исти суд у идентичним ситуацијама доноси различите одлуке? Зар управо они који доносе такве антидејтонске одлуке нису ти који јуришају на Општи оквирни споразум за мир и зар није требало од њих заштитити споразум? Када имате искрену намјеру да ријешите неки проблем онда се бавите његовим узроком и жариштем, а не онима који водом поливају то жариште - каже Нешић за Срну.

Лидер ДНС-а подсјећа да је замјена страних судија домаћим судијама један од 14 приоритета ЕУ.

Нешић је поручио и да Република Српска 27 година досљедно брани дејтонску структуру БиХ и да никада она није била проблем, него они који би да је учине власништвом бошњачког народа, што она никада није и неће бити.