latinica  ћирилица
02/08/2023 |  19:09 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Појачане мјере безбједности на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора

Министарство унутрашњих послова Републике Српске сутра и у петак, 4. августа, појачаће мјере безбједности на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора поводом предстојећег обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја", које ће бити одржано у Приједору.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а су навели да ће обиљежавању присуствовати највиши политички званичници Републике Српске и Србије, као и највиши вјерски представници Српске православне цркве, те је савјетовано грађанима да у петак, 4. августа, у Приједору избјегавају гужве, не носе руксаке и торбе, не носе опасне предмете и да поштују наредбе полиције на терену.

Савјетују грађанима, који у петак буду у Приједору у 19.00 часова, да поштују наредбе полицијаца на терен, да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете, те да уз себе имају неки идентификациони документ.

Из МУП-а додају да угоститељски локали, занатске и трговачке радње које се налазе у ужем центру Приједора неће радити у петак од 14.00 до 22.00 часа.

С циљем предузимања безбједносних мјера министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила и наредбу о забрани превоза експлозивних материја.

У саопштењу се наводи да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице, 4. августа неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Из МУП-а подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане да је с циљем безбједности учесника скупа у петак на подручју Приједора забрањена употреба дронова, осим онима који имају одобрење Министарства.

Представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење овог догађаја треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију.