latinica  ћирилица
03/08/2023 |  11:12 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Руководство Српске спремно да плати сваку личну цијену, како Српска не би платила ниједну

Руководство Републике Српске спремно је да плати сваку личну цијену, како Република Српска не би више плаћала ниједну, као што је на примјер плаћала у вријеме Младена Иванића, који се касније на академији СДА сам хвалио како је баш он предао индиректне порезе, царине, војску и обавјештајну службу Републике Српске, рекао је данас портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је навео да се три дана након што су САД увеле санкције званичницима Републике Српске због тога што су штитили уставну позицију Републике Српске, Дејтонски споразум и уставни поредак у БиХ, огласио и бивши политичар Младен Иванић, који у својој изјави, наравно за сарајевске медије, чак ни куртоазно не констатује да је против санкција, већ напротив - жали што санкције неће имати ефекат какав се, како он каже, очекује у јавности БиХ.

- Шта се очекује у јавности БиХ? Ми знамо шта се очекује и шта се о тим срамним санкцијама мисли у Републици Српској, али за Иванића је то, као и сама Република Српска, потпуно неважно - навео је Ковачевић, реагујући на Иванићеву изјаву у којој је коментарисао санкције званичницима Републике Српске.

Он је нагласио да је Иванић једино у праву када каже да званичници који су под санкцијама могу лично бити изложени озбиљним проблемима и потешкоћама.

- То је наравно њему као политичком конформисти потпуно нејасно - написао је Ковачевић на Твитеру.

- И за крај, Иванић показује да га у пензионерским данима, ако ништа, барем није напустио смисао за хумор. Наиме, у једном тренутку он тврди како је /Милорад/ Додик посљедња два-три пута на изборима губио, али је то наводно надокнађивао неким изборним манипулацијама. А на својим посљедњим изборима у животу, баш против Додика, добио је 76.145 гласова мање. Паметном доста - закључио је Ковачевић.