latinica  ћирилица
03/08/2023 |  11:36 | Аутор: РТРС

Приједор: Апел грађанима да се понашају одговорно током сутрашњег скупа

Из Полицијске управе Приједор позвали су грађане да током сутрашњег обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому "Олуја" не угрожавају своју и безбједност других грађана, а правна лица и предузетнике да се придржавају забрана како би одржавање јавног скупа протекло редовно.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

- Апелујемо да учесници јавног скупа поштују наредбе полицијских службеника на терену, да не носе опасне предмете и пиротехничка средства и да, ради избјегавања гужви и лакшег кретања, не носе руксаке и торбе - саопштено је из приједорске Полицијске управе.

Из полиције моле грађане и учеснике у саобраћају за стрпљење због обуставе саобраћаја у центру града и позивају их да користе алтернативне правце.

- На саобраћајницама које не подлијежу забрани обуставе и паркирања саобраћај ће се несметано одвијати, као и транзит кроз град, а грађанима ће бити омогућен приступ здравственим установама и свим осталим хитним комуналним службама - додаје се у саопштењу.

Сутра од 14.00 до 22.00 часа на снази ће бити потпуна обустава саобраћаја у улицама Академика Јована Рашковића, Видовданска, Бранислава Нушића, Меше Селимовића од раскрснице са улицом Видовданска до Тржног центра "Беламионикс", Ослободилаца Приједора, Мајора Милана Тепића, Вожда Карађорђа, Милоша Обреновића од градске тржнице до раскрснице са Занатском, Занатска, Николе Пашића од раскрснице са Улицом Вука Караџића до раскрснице са Ускочком и Краља Петра Првог Ослободиоца од "Патрије" до раскрснице са Улицом академика Јована Рашковића.

У истом периоду на снази ће бити и забрана паркирања возила на паркинзима иза "Патрије", код социјалног, између "Робота" и стадиона, код школе "Десанка Максимовић", у Занатској, код дворане "Младост" и у Улици Мајора Милана Тепића.

Биће забрањен рад правних лица и предузетника у улицама Краља Петра Првог Ослободиоца, Бранислава Нушића, Академика Јована Рашковића, Занатској, Вожда Карађорђа, Мајора Милана Тепића, Милоша Обреновића од Трга мајора Зорана Карлице до раскрснице са улицом Академика Јована Рашковића, укључујући "Патрију" и кафиће "Квин", "Интер" и "Стар кафе".

У истом периоду забрањено је точење алкохола у угоститељским објектима у улицама Петра Петровића Његоша, Краља Александра до раскрснице са Проте Матеје Ненадовића, Солунској, Вука Караџића, Николе Пашића, Проте Матеје Ненадовића, Краља Петра Првог Ослободиоца, Ускочкој, Светосавској до раскрснице са Николе Пашића, Милоша Обилића, Ахмета Бабића, Мухарема Суљановића до раскрснице с Војводе Путника, Жарка Згоњанина до раскрснице с Војводе Путника, Меше Селимовића, Видовданској и Милоша Обреновића.