latinica  ћирилица
03/08/2023 |  13:24 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Додик, Вучић и патријарх Порфирије у манастиру Осовица о важним националним питањима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србије Александар Вучић и Његова светост патријарх српски Порфирије састали су се данас у манастиру Осовица код Српца.
Патријарх Порфирије, Вучић и Додик у манастиру Осовица (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Патријарх Порфирије, Вучић и Додик у манастиру Осовица (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Вучић је на Инстаграму објавио да је посјету Републици Српској започео у овом манастиру, симболу заједништва, вјере, наде и снаге, у којем ће, како је навео, почети разговоре о веома важним темама за Србију, Српску и све Србе.

Вучић је подсјетио да је манастир Осовица задужбина краља Драгутина Немањића и свједок претешке судбине и историје српског народа на овим просторима.

- Овај манастир је центар окупљања вјерног народа и очувања нашег идентитета кроз вијекове - истакао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Танјуг сазнаје да би на састанку требало да буде ријечи о ситуацији на Косову и Метохији и очекивањима великих сила у наставку дијалога Београда и Приштине.

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Требало би да једна од тема буду и снажни притисци на руководство Републике Српске које је стављено на "црну листу" САД, као и покушаји појединих западних држава и бошњачких политичких кругова да се Бањалука оптужи за разградњу Дејтонског споразума.

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Предсједници Српске и Србије обићи ће данас у Српцу новоизграђени вртић Србија. Посјету можете пратити на програму, порталу и Јутјуб каналу РТРС.