latinica  ћирилица
03/08/2023 |  17:09 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Новоизграђени вртић у Српцу доказ јединства Српске и Србије; Настављамо заједно да радимо и градимо (ФОТО/ВИДЕО)

Хвала Републици Србији и њеном руководству што осјећају и помажу Републику Српску, рекао је Милорад Додик предсједник Српске у Српцу и поручио да Српска и Србија настављају заједно да раде и граде, јер је много изазова које ће заједно ријешити.
Вучић, Додик и Цвијановић у Српцу - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Вучић, Додик и Цвијановић у СрпцуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Нама је то важно и због материјалних средстава, и због осјећаја да помоћ долази из Србије - рекао је Додик.

Истакао је да је захвалан Вучићу на подршци и пројектима које Србија реализује у Српској.

- У свим општинама Републике Српске имамо бар један пројекат који је реализовала Србија - рекао је Додик.

Он је рекао да се у Српцу гради вртић и да му је драго због тога јер је то нешто најбоље што ће остати дјеци.

- Иза тога стоје Србија и Република Српска - истакао је Додик.

Додик је данас са предсједником Србије Александром Вучићем у Српцу посјетио новоизграђени вртић "Србија", за чију изградњу су до сада владе Српске и Србије уложиле 2,1 милион КМ.

Вртић се простире на површини од 1.687 метара квадратних и моћи ће да прими више од 200 малишана. Нови вртић имаће много боље услове за боравак од садашњег, са већим бројем просторија и играоница, зеленим површинама и другим садржајима.

У завршној фази планирана је набавка намјештаја и реквизита и изградња дјечијег игралишта, паркинг простора и приступне саобраћајнице.

Ово је трећи вртић који се гради у Српцу након што су први, који је изграђен 1972. године, уништиле поплаве, а други, који се користи од 1986. године, монтажног је типа са ограниченим роком трајања и смјештајним капацитетом.

Просторије новог вртића, чији завршетак и предаја на употребу се очекује на прољеће наредне године, обшли су премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Владе Србије Ана Брнабић, предсједници народних скупштина Републике Српске и Србије Ненад Стевандић и Владимир Орлић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир и министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран.

Међу званичницима који су у пратњи начелника општине Србац Млађана Драгосављевића посјетили новоизграђени вртић "Србија" су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић, министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, министар финансија Републике Српске Зора Видовић и министар финансија Србије Синиша Мали, те генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.