latinica  ћирилица
04/08/2023 |  07:40 ⇒ 09:54 | Аутор: РТРС

Егић: Слике људи који су бјежали у "Олуји" нико никада неће заборавити (ВИДЕО)

Слике људи који су пролазили кроз Приједор бјежећи од офанзиве хрватске војске, полиције и јединица ХВО-а у акцији "Олуја" 1995. године нико никада неће заборавити, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

Егић је истакао да му је као Приједорчанину драго што ће се у његовом граду данас одржати Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому "Олуја".

- На лицима свих тих људи се видјела велика патња. Нас у Приједору је то јако потресло. Српски народ је једно тијело, један корпус, један народ и једна традиција. Наша православна црква нас све повезује - рекао је Егић.

Егић је апеловао на све грађане да се придржавају сатнице обиљежавања како не би дошло до неких проблема.

- Надам се да ће све бити у реду и да ћемо на достојанствен начин обиљежити овај догађај. Располажемо са информацијом да ће у Приједор доћи око 15.000 грађана - нагласио је Егић. 

Подсјетимо, у Приједору ће данас бити одржан Централни догађај - заједничко обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому "Олуја", хрватској војно-полицијској акцији 1995. године.