latinica  ћирилица
04/08/2023 |  08:09 ⇒ 08:11 | Аутор: РТРС

Поштовати протоколе за обиљежавање Дана сјећања у Приједору

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је позив свим лицима која ће присуствовати обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја" у Приједору да се придржавају мјера протокола везаних за организовани долазак на мјесто обиљежавања, саопштено је из овог Министарства.
Министарство рада и борачко-инвалидске заштите (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство рада и борачко-инвалидске заштите (фото: илустрација)Фото: РТРС

Обиљежавање Дана сјећања одржаће се на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору са почетком у 19.00 часова,

Аутопревозници, који врше организовани превоз грађана на обиљежавање у Приједор треба да аутобусе видно нумеришу са назнаком локалне заједнице из које долазе.

Вријеме доласка аутобуса у зону паркирања је најкасније до 17.00 часова, а путничких возила најкасније до 18.00 часова.

Правац кретања је магистални пут М-1-108 Бања Лука-Приједор-Нови Град, искључење на надвожњаку Рашковац (800 м од кружног тока на улазу у Приједор), наводи се у објави.

Саобраћај ће регулисати припадници МУП-а Републике Српске.

Из Министарства моле грађане који долазе на обиљежавање да се придржавају наведених сатница и праваца кретања како би се избјегле непотребне гужве и застоји и како би на достојанствен начин обиљежили овај важан историјски догађај.

Обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији “Олуја" заједнички организују Одбори Влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.