latinica  ћирилица
04/08/2023 |  10:15 | Аутор: СРНА

Граорац: Подршка Бранимиру Којићу у одбрани српских интереса

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила подржава предсједника Скупштине ове организације Бранимира Којића, јер штити интересе ове популације и српског народа, изјавила је предсједник ове организације Исидора Граорац.
Исидора Граорац - Фото: РТРС
Исидора ГраорацФото: РТРС

- Стојимо иза сваке ријечи коју је Којић изговорио, јер је највећа част бранити оно што је крвљу наших очева добијено и за то се вриједи борити свим што је могуће, посебно изношењем истине - рекла је Граорчева Срни.

Поводом извјештаја Меморијалног центра Поточари, у којем се други пут наводи и име Бранимира Којића као једног од десет негатора "геноцида" у Сребреници, Граорчева је истакла да нико не може забранити и оспорити породицама погинулих и несталих из Републике Српске да дају подршку Којићу.

Граорчева је поручила Којићу да остане на путу истине и правде, а право ће сигурно доћи на прави пут, јер су уз њега породице погинулих и несталих из цијеле Републике Српске.

Према њеним ријечима, Којић је бранио причу о страдању српског народа на подручју Подриња, посебно Сребренице, из које потиче и у којој живи и због које је свјестан да не смије и не може да ћути.

- Поготово јер му је пред очима убиство више од 3.000 Срба са овог подручја, над којима је извршен геноцид, а то нико из међународне заједнице или судства, које би требало мало више тиме да се позабави, и не помиње - рекла је Граорчева.

Она је навела да је ово још један од врло битних разлога због којих породице погинулих и несталих траже састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

- Нећемо одустати од састанка док предсједнику Додику не изнесемо све проблеме породица погинулих и несталих, који су кулминирали -  указала је Граорчева.

Она је рекла да они који су дали највише у овом рату имају право да изнесу став у вези са процесом тражења несталих, запошљавања дјеце погинулих бораца, централног спомен-обиљежја погинулим борцима, листе негатора "геноцида" у Сребреници, склањања заставе Републике Српске на званичним догађајима.

- Наш циљ је да очувамо Републику Српску и јавности представимо истину о страдању српског народа - истакла је Граорчева.