latinica  ћирилица
04/08/2023 |  11:34 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Вучић: Никад се нећемо одрећи свог огњишта, ни имена ни презимена (ФОТО/ВИДЕО)

Ми Срби се трудимо да покажемо пијетет према туђим жртвама, али нас немојте тјерати да заборавимо српску дјецу, да се одричемо свог огњишта, свог имена и презимена, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић након полагања вијенаца на спомен-обиљежје на Петровачкој цести.
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Никад се нећемо одрећи свог огњишта, ни имена ни презимена. Намјерно је прећуткивано све, а ријетки храбри су говорили о овоме. Ни ми више нећемо никада да ћутимо над нашим српским народом - истакао је Вучић.

Вучић је поручио да је током 28 година безброј пута помислио на ово мјесто, слушајући како је колона избјеглица пролазила овим путем и како су страдали наши људи.

- Овдје је 10 људи убијено, четворо дјеце, само зато што су Срби. Дјеца стара шест, 10, 11 и 13 година. Два пута смо дизали овај спомен крст, први пут је то био дрвени крст, онда су га срушили, онда смо подигли мали алуминијумски крст, онда су га срушили, па смо подигли овај три пута већи. Ако и њега сруше подићи ћемо поново, не миримо се са убијањем дјеце - рекао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)