latinica  ћирилица
04/08/2023 |  12:51 | Аутор: РТРС

Букејловић-Поповић: Потписан Меморандум допринијеће јачању међусобних веза Србије и Српске

Министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић и министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић, потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи између ова два министарства, соапштено је из Министарства правде Српске.
Букејловић и Поповић - Фото: Уступљена фотографија
Букејловић и ПоповићФото: Уступљена фотографија

Меморандум о сарадњи потписан је на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Србије и Српске, од 26. септембра 2006. године.

Потписници Меморандума су се обавезали да ће међусобно размјењивати искуства и информације и активно радити на унапређењу спровођења заједничких активности из дјелокруга министарстава, а којима се доприноси јачању међусобних веза и односа између Србије и Српске, наводи се у саопштењу.

Такође да ће, у оквиру својих надлежности и постојеће законске регулативе, у будућности, своје активности посебно усмјерити на интензивирање сарадње у области нотариојата односно јавног бележништва.

Предвиђено је и да се кроз заједничко организовање научних конференција, семинара, радионица и других стручних скупова, размјењују искуства у вези са припремом и спровођењем прописа из дјелокруга рада министарстава правде.