latinica  ћирилица
14/08/2023 |  21:11 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Вишковић: ТВ турнир шампиона доприноси промоцији Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је вечерас у Добоју 54. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2023" и истакао да је ово велики спортски дан за овај град и Српску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је у обраћању истакао да ова спортска манифестација значајно доприноси промоцији Републике Српске и најавио да ће већ идуће године Добој добити нову спортску дворану.

Он је захвалио рукометним мајсторима који су се одазвали овогодишњем турниру како би промовисали најбоље вриједности тог спорта у региону.

Вишковић је зажелимо учесницима да се осјећају добро у Републици Српској, која је добар домаћин и зна да угости, те поручио да побиједи најбољи.

Предсједник Организационог одбора овог турнира Данијел Шарић навео је да је овогодишње издање ове спортске манифестације успјело да окупи значајне екипе са свјетске рукометне сцене, као и да се успјело у томе да се бренд ТВ турнира шампиона врати на златне стазе и спортски догађај региона.

Шарић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је као генерални покровитељ дао једну нову енергију овом турниру, уз несебичну подршку градоначелника Добоја Бориса Јеринића и других спонзора.

Градоначелник Добоја Борис Јериић нагласио је да овај турнир, који има пуну подршку републичких институција, чини да се током његовог трајања сви у Српској осјећају Добојлијама и да буде регионална спортска манифестација и ван граница Европе.

Турниру је претходила "Парада спорта" током које су чланови локалних спортских клубова продефиловали градом.

У групи А играће "Монпеље" из Француске, "Ел Ахли" из Египта, "Пелистер" из Сјеверне Македоније и домаћин "Слога" из Добоја, док ће у групи Б бити "Барселона" из Шпаније, "Загреб" из Хрватске, "Цеље" из Словеније и "Војводина" из Србије.

Другог такмичарског дана састаће се "Барселона" и "Војводина", "Ел Ахли" и "Пелистер", те "Загреб" и "Цеље".

У сриједу, 16. августа, трећег такмичарског дана, играју "Слога" и "Пелистер", "Барселона" и "Загреб", "Војводина" и "Цеље" и "Монпеље" и "Ел Ахли".

Четвртог дана играју "Ел Ахли" и "Слога", "Загреб" и "Војводина", "Монпеље" и "Пелистер" и "Цеље" и "Барселона".

Финале је предвиђено за петак, 18. август, од 20.15 часова.