latinica  ћирилица
20/08/2023 |  12:01 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Цвијановић за РТРС: Успјешан и конструктиван састанак са Орбаном (ФОТО/ВИДЕО)

Састанак са мађарским премијером Виктором Орбаном био је успјешан и конструктиван, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић за РТРС.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је нагласила да је "ово потврда наших пријатељских односа, политичког разумијевања, али и наше опредијељености да заједно јачамо нашу економску сарадњу".

Цвијановић је истакла да Мађарска има разумијевање за све што се дешава у БиХ.

- Нама је јако важна Мађарска. Наравно да је увијек добро да имате једног таквог саговорника. Оно што ме посебно радује јесте то што су они препзнали Републику Српску као мјесто гдје може да се улаже, мјесто гдје желе да јачају своје привредно присуство, али и политичку сарадњу са свима нама - навела је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је нагласила да је "увијек важно да у оквиру ЕУ имате људе који могу да разумију прилике и неприлике у оквиру БиХ".

- Очекујем да долазе нови искораци у наредном периоду, кад је у питању инфраструктура, пољопривреда, као и аранжмани које смо већ започели с њима. Они су покренули велику подршку пољпопривредним произвођачима Српске, што посебно цијенимо. Сви ови разговори су били о томе како искорачити даље и како у наредном периоду продубити оно што јесте дефинитивно потврђено и доказано, а то је велико пријатељство - рекла је Цвијановић.