latinica  ћирилица
23/08/2023 |  13:09 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Бореновић-Црнадак: ПДП је за европске законе, али се мора поштовати одлука Народне скупштине

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су јуче на сједници Представничког дома прекршене одлуке Народне скупштине Републике Српске у вези са Уставним судом БиХ.
Игор Црнадак и Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Игор Црнадак и Бранислав БореновићФото: РТРС

- Јуче је требало да се расправља о Уставном суду БиХ и замјени тројице страних судија. Десила се трговачка нагодба. СНСД је добио министарску позицију и зграду за Управу за индиректно опорезивање БиХ - изјавио је Бореновић.

Нагласио је да су се партнери на нивоу БиХ задовољили са испразним, како их је назвао, европским законима.

- То су закони који по садржају не испуњавају стандарде Европске уније. Одустало се од закона о Уставном суду БиХ - навео је Бореновић.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је да су прекршени закључци и закони Народне скупштине јер, како тврди, није било инсистирања и разговора на тему Уставног суда.

- Очекујемо посебну сједницу на којој ће се говорити о овоме. ПДП је за европске законе и европски пут. Ми живимо у тој идеји, али мора се поштовати одлука Народне скупштине - рекао је Црнадак.

За наведене законе и закључке ПДП није гласао у Народној скупштини Српске, а Црандак је, коментаришући ту чињеницу, рекао да се без обзира на њихов став усвојено мора поштовати.