latinica  ћирилица
23/08/2023 |  16:00 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Живковић Рајилић: Срамна порука упућена Србима, важно очувати Српску

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић оцијенила је скандалозним увредљиве поруке упућене Србима на табли добродошлице у Источном Сарајеву, истичући да је очигледно да многима смета то што су Срби, након преживљене тортуре у Сарајеву, наставили живот у новом граду.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Порука је срамна и увредљива. Многе боли и смета им то што су Срби преживјели ратне страхоте у Сарајеву - логоре, мучења и малтретирања - рекла је Рајилићева Срни.

Она сматра да су овакве поруке само показатељ шта данас мисле о Србима у Сарајеву који је био један од градова у којем је живјело највише Срба.

Рајилићева сматра да ишаране табле само подсјећају на оно што се већ зна - да Срби нису добродошли у неке дијелове БиХ, али да радује то што је српски народ опстао на овим просторима и да указује на важност постојања Републике Српске.

- Увијек је некакав скандал и увреда на рачун српског народа. Мржња их је обузела. Кога мржња носи, она ће га и појести. Они сами себи чине зло, више него нама којима су упутили такве поруке - рекла је Рајилићева.

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево" у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог и са "Алаху екбер".

На табли постављеној у Равногорској улици написано је и "Србе на врбе", као и "М`рш из Босне".