latinica  ћирилица
23/08/2023 |  16:03 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Гаговић: Увредљиве поруке не доприносе стабилизацији, потребна расправа у Парламенту БиХ

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је да увредљиве поруке, које су исписане на таблама добродошлице у Источно Сарајево, не доприносе стабилизацији и миру, те да то треба да буде предмет расправе у парламенту БиХ јер се историја понавља.
Драгомир Гаговић - Фото: СРНА
Драгомир ГаговићФото: СРНА

Гаговић је рекао да је јучершње усвајање сета закона доказ да се договорима може постићи пуно, те да нема потребе за мржњом.

- Наш народ треба мало другачије да размишља и да не буде наиван. Историја се понавља - оцијенио је Гаговић за Срну.

Он је изразио увјерење да увредљив садржај упућен Србима, гдје, између осталог, пише и "Алаху екбер", није мишљење већине, него да је ријеч о изолованим групама које раде по налогу.

- То је за сваку осуду. Већина оних, који пишу тако нешто, није ни запамтила грађански рат. Одакле толика мржња? Неко свјесно трује омладину и води их погрешним путем. Наши политичари треба то да предложе за дневни ред сједнице, а не да се препуцава преко жуте штампе, јер од написа по порталима, обузима зебња - навео је Гаговић.

Табла добродошлице са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево", у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог, и са "Алаху екбер". /крај/нч/аб