latinica  ћирилица
23/08/2023 |  16:17 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Вујичић: Бошњацима смета указивање на чињеницу да Срба више нема у Сарајеву

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Вујичић рекао је да Бошњацима табла са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево" смета јер подсјећа на велико страдање и голготу Срба која се догодила 1995. године.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

- Нажалост, све што Бошњаке подсјећа на Републику Српску и страдање Срба у Сарајеву, као што су табле које су постављене на улаз у град Источно Сарајево, изложене су различитим вандализмима. Ти исти Бошњаци којима смета историјска чињеница да Срба више нема у Сарајеву, у овом тренутку се насељавају у општину Источна Илиџа - истакао је Вујичић.

Он је нагласио да Бошњацима смета указивање на велико страдање и голготу Срба која се десила 1995. године, да су Срби који су били значајан фактор и градили Сарајево, напустили тај град и са нуле кренули да граде нови.

- И направили смо град који је по мјери сваког човјека за живот. Шта бисмо ми сада требали да урадимо, да уништавамо табле које су постављене у Сарајеву у којима је наведено да је Сарајево било под опсадом како они кажу, а не подијељен град у рату као што је био, између српских и бошњачких дијелова - нагласио је Вујичић.

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево", у општини Источна Илиџа, ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог, и са "Алаху екбер".

На табли постављеној у Равногорској улици је написано и "Србе на врбе", као и "М`рш из Босне".