latinica  ћирилица
23/08/2023 |  19:19 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

Остојић: Бошњаци поново спремни да мир ризикују за идеју етнички чисте и унитарне БиХ

Предсједник републичке Борачке организације Радан Остојић рекао је Срни да је исписивање увредљивих порука по табли на уласку у Источно Сарајево још један показатељ шта дио федералне јавности мисли о Републици Српској и страдању Срба током протеклог рата на овом подручју, додајући да је очигледно да идеја етнички чисте и унитарне БиХ, у којој за Србе нема мјеста, траје од 1992. до данашњег дана.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

- Мржња, ратнохушкачка реторика, увреде и гажење српске културе, традиције и вјере, дубоко је усађена у бошњачком политичком и вјерском корпусу одакле се шири у сваку пору друштва највише трујући млађе генерације - оцијенио је Остојић.

Према његовим ријечима, све то показује да је БиХ неуспјела, вјештачка творевина у којој једино Срби покушавају да шире идеју мира и земље чије уставно уређење почива на изворном Дејтонском мировном споразуму.

- Бошњаци су поново спремни да мир ризикују за идеју етнички чисте и унитарне БиХ - истакао је Остојић.

Он сматра да имајући у виду понашање међународне заједнице, поставља се питање колико је истој стало до мира, Дејтонског мировног споразума и права Срба који вијековима живе на овим просторима.

- Српски народ оправдано страхује узимајући у обзир понашање западних политичких моћника на овом простору, посебно ако узмемо у обзир понашање међународне заједнице према Србима на простору Хрватске, као и Косова и Метохије . закључио је Остојић.

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево" у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог и са "Алаху екбер".

На табли постављеној у Равногорској улици написано је и "Србе на врбе", као и "М`рш из Босне".