latinica  ћирилица
24/08/2023 |  17:29 | Аутор: СРНА

Цвијановић: БиХ није била жртва никакве агресије, већ Алије Изетбеговића који је жртвовао мир

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да БиХ није била жртва никакве агресије, већ амбиције тада муслиманског руководства да другима наметне своју вољу, чак и по цијену изазивања грађанског рата.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- И расписивање и резултати референдума о којем говори Жељко Комшић били су нелегални и нелегитимни, јер су плод прегласавања конститутивног српског народа - нагласила је Цвијановићева.

Реагујући на данашњу изјаву Жељка Комшића у Кијеву да долази из земље која је, како је рекао, такође била "жртва агресије", Цвијановићева је изјавила за Срну да је БиХ била жртва Алије Изетбеговића који је жртвовао мир за тобоже суверену Босну, баш као што је злокобно најавио неколико мјесеци раније.

- Од тог обећаног суверенитета нису остале ни мрвице, јер су га у међувремену лешинарски разграбили странци, уз асистенцију сарајевских политичара који се унутар и изван БиХ представљају као њени највећи браниоци - рекла је Цвијановићева.

Она је навела да иако Комшић говори у лично име, а не званично у име Предсједништва, немогуће је прећутати неистине које је изнио у Украјини.