latinica  ћирилица
25/08/2023 |  13:03 ⇒ 04/09/2023 | 11:21 | Аутор: РТРС

Пола вијека Игокее: У Српској великани европске кошарке; Преноси на РТРС

Кошаркашки клуб Игокеа ће од 6. до 10. септембра бити домаћин кошаркашког спектакла на којем ће наступити реномирана имена попут Партизана, ЦСКА, Галатасараја, Турк Телекома и Хапоела из Јерусалима.
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Игор Додик, генерални менаџер КК Игокеа изјавио је да ће се кошаркашки турнир, који се одржава поводом 50 година постојања клуба, играти у Лакташима, као и на тениском комплексу у Бањалуци, на којем је у априлу игран Српска опен.

- Могу да кажем да сам презадовољан, с обзиром на учеснике који ће да дођу и тимове који ће да буду тих дана у Бањалуци. Долази ЦСКА, Партизан, Турк Телеком, Хапоел и Галатасарај. Идеја је била да буду формиране двије групе, по три тима. Да одигра свако са сваким. Отварање турнира је 6. септембра. Идеја је да отварање буде на мјесту гдје се играо Српска опен - рекао је Додик.

Он је додао да је план да се турнир отвори са утакмицом Игокее и московског ЦСКА у 20 часова.

- Сваки дан нас очекују двије утакмице. Идеја је да прва утакмица буде у 17, а друга од 20 часова, у зависности од временских прилика. Многи учесници који су прихватили да играју, су се изненадили да ће се играти на отвореном. Ту немамо никаквих проблема - навео је Додик.

Кошаркаши спектакл могао би да посјети и најбољи кошаркаш свијета Никола Јокић.

- Наравно да смо га позвали и његов долазак би био права сензација. Свјестан сам да има много обавеза и још увијек чекамо одговор - истакао је генерални менаџер Игокее.

Улазнице за овај кошаркашки спектакл пуштају се у продају 1. септембра. Дневна карта ће коштати 20 КМ.

Радио-телевизија Републике Српске преносиће мечеве овог турнира.