latinica  ћирилица
25/08/2023 |  15:37 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Зељковић: У саобраћајној несрећи на брзој цести Бањалука-Лакташи страдао пацијент из санитетског возила

Како се незванично сазнаје, пацијент који се налазио у санитетском возилу је страдао у саобраћајној несрећи која се данас догодила на брзој цести Бањалука-Лакташи, рекла је за РТРС начелница Ургентног центра на УКЦ Српске Славица Зељковић.
Славица Зељковић - Фото: РТРС
Славица ЗељковићФото: РТРС

- У саобраћајној несрећи, незванично сазнајемо, на лицу мјеста страдао је пацијент који се налазио у санитетском возилу - истиче Зељковићева. 

Она је навела да су у тој саобраћајној несрећи повријеђена три лица која су превезена на УКЦ Српске, а међу њима је возач и медицинска сестра из санитетског возила из Опште болнице Градишка.

- Сестра је лакше повријеђена, али остаје на посматрању, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут у току дану. Након тог захвата се очекује пријем на трауматологију - додаје Зељковићева.

Како каже, треће лице, које је учествовало у саобраћајној несрећи, односно возач другог возила је најтеже повријеђен.

- Дошао је са поремећајем стања свијести, са знацима шока, реанимација је одмах започета, тренутно је на респиратору, али све прогнозе о његовом стању су преурањене - каже Зељковићева.

Како незванично сазнајемо, медицинска сестра која је лакше повријеђена, саопштила је да је пацијент који се налазио у санитетском возилу страдао на лицу мјеста.