latinica  ћирилица
29/08/2023 |  12:07 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Пресуда Европског суда у потпуној супротности са Уставом БиХ (ВИДЕО)

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Радован Ковачевић рекао је данас да је пресуда Европског суда за људска права у случају "Ковачевић" у потпуној супротности са Уставом и да неће моћи бити спроведена у БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- То је нешто што никада неће добити било какву подршку из Републике Српске, али уколико погледате да је онај који је био у процесу Славен Ковачевић, који је савјетник тзв. хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, да се он у овој тужби изјаснио као "Босанац и Херцеговац" на једно мјесту, а на другом да он као Србин не може да се кандидује у ФБиХ, а знамо да је прије пар година био посланик у Скупштини Кантона Сарајево као Хрват, онда вам је потпуни јасно о каквој се ујдурми, завјери, политичком пучу и удару заправо ради - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да уколико желе да се ова земља умјесто БиХ зове "Комшић и Комшић", онда је то јасна политичка идеологија која никада неће добити подршку Републике Српске, српског народа, као ни Хрвата у БиХ.

- Очигледно често заборављају најзначајнију чињеницу - Устав гарантује индивидуална и грађанска права сваком појединцу у БиХ, али исто тако гарантује и заштиту колективних права равноправних конститутивних народа и ентитета - рекао је он.

Ковачевић је нагласио да је то Устав који је обезбиједио мир и да покушаји рушења немају подршку Републике Српске.

- Рушећи тај устав, нарушају мир. Уколико неко то жели, онда у нама из Српске сигурно неће наћи партнера - поручио је Ковачевић.