latinica  ћирилица
29/08/2023 |  15:08 ⇒ 15:09 | Аутор: РТРС

Конкурс за додјелу новчаних награда наставницима и сарадницима

Универзитет у Бањалуци расписаће конкурс за додјелу новчаних награда од укупно 121.000 КМ наставницима и сарадницима за међународне резултате у научноистраживачком и образовном раду, те умјетничком стваралаштву за прошлу годину, одлучено је данас на сједници Управног одбора ове виокошколске установе.
Универзитет у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
Универзитет у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Конкурс се односи на додјелу новчаних награда наставницима и сарадницима који су аутори научног рада објављеног у индексираном научном часопису, затим онима који су руководиоци, координатори или учесници међународног научноистраживачког пројекта.

То су координатори или контакт особе пројеката "Еразмус плус" /Кључна акција два – изградња капацитета/, те наставнику или сараднику за умјетничко остварење на међународном нивоу, а на приједлог Умјетничко-научно-наставног вијећа Академије умјетности.

Наставници и сарадници који су аутори научног рада објављеног у индексираном научном часопису биће награђени укупним фондом до 100.000 КМ, а онима који су руководиоци, координатори или учесници међународног научноистраживачког пројекта до 15.000 КМ.

Такође, они који су координатори или контакт особе пројеката "Еразмус плус" биће награђени укупним новчаним фондом до 5.000 КМ, а наставник и сарадник за умјетничко остварење на међународном нивоу са 1.000 КМ.

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања конкурса на интернет страници Универзитета /унибл.орг/, гдје се налазе и додатне информације, саопштено је из Универзитета.

Заинтересовани кандидати пријаву могу да предају посредством поште на адресу Универзитета у Бањалуци, а за награду за умјетничко остварење на међународном нивоу на адресу Академије умјетности /Булевар војводе Петра Бојовића 1А, 78000 Бањалука/.

Пријем документације и бодовање кандидата вршиће Комисија за додјелу признања и награда Универзитета у Бањалуци, односно Умјетничко-научно-наставно вијеће Академије умјетности, након чега ће Управном одбору Универзитета бити достављено писано мишљење са образложењем на даље одлучивање.