latinica  ћирилица
30/08/2023 |  13:25 ⇒ 31/08/2023 | 08:03 | Аутор: РТРС

Црнадак: СНСД угрожава Народну скупштину и Републику Српску

Одбијање СНСД-а да Народна скупштина Републике Српске расправља о непровођењу и кршењу властитих закона и закључака овај пут неће проћи без посљедица и одлучне реакције, јер посљедњом политичком трговином СНСД озбиљно угрожава и Народну скупштину и Републику Српску, рекао је данас Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС.
Игор Црнадак (Фото: ПДП) -
Игор Црнадак (Фото: ПДП)

- Не може замјена за достојанство и ауторитет Народне скупштине бити зграда за кума или још 50 милиона за Проинтер и зато позивам све народне посланике да наредних дана пошаљемо жесток одговор на такво понашање - рекао је Црнадак.

Црнадак је рекао да објашњење из СНСД, да се закључак према којем се сви представници Републике Српске обавезују да не учествују у одлучивању о било којим другим законима док се не усвоји закон о Уставном суду БиХ сматра проведеним само зато што је текст закона један од српских министара прочитао на глас у Сарајеву, представља директан напад на институцију НСРС и вријеђа здрав разум.

- Зато је обавеза сваког посланика и сваког грађанина да Народну скупштину и Републику Српску заштити од СНСД-а и њиховог лажног патриотизма - рекао је Црнадак.

Он је позвао све, како каже, мале и велике функционере, који су данима галамили због оптужнице против /предсједника Републике Српске Милорада/ Додика, да буду уз народ и сада још жешће стану у одбрану Народне скупштине, јер је овдје, како наводи, у питању напад на најважнију институцију Српске, а не на појединца.

- Морамо се окупити око Републике Српске, без ње нам нема живота, али не смије бити никакве хомогенизације око било којег појединца и његове политичке судбине, јер када било ко постави себе испред Републике Српске, тада Српска постаје споредна и мање важна, а то не смијемо дозволити - рекао је Црнадак.