latinica  ћирилица
31/08/2023 |  13:13 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Црнадак: Српска испред и изнад сваког појединца

Шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је данас да је Српска на првом мјесту, испред и изнад сваког појединца.
Игор Црнадак (Фото: ПДП) -
Игор Црнадак (Фото: ПДП)

Црнадак је, реагујући на изјаву предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика који је га је назвао "политичким маргиналцем", рекао да је Српска светиња и да ниједан политичар није светац око којег се народ треба окупљати.

- Под број један, сами себе сте у својој изјави демантовали, јер ако је неко маргиналац, зашто сте га прије неки дан само у једној ТВ емисији споменули више од 20 пута и данас се поново бавили са њим - упитао је Црнадак и додао да Додика "највише погађа чињеница да нико није изнад Републике Српске и да ниједна политичка каријера не заслужује да се за њу жртвује Српска".

Црнадак је Додику поручио да, што се тиче патриотизма, кад је требало био је на ратишту са осталим колегама, те да то провјери у архивима Војног одсјека и Студентске бригаде.

- За то вријеме, екипа која са Вама србује испод шатора углавном је била у Њемачкој и Швајцарској или је нешто шверцовала, ако су остали овдје - рекао је Црнадак.

Истиче да је у миру његов патриотизам Српска једнаких шанси, Српска у којој владају институције и закони, Српска у Европи и економски снажна, Српска са људима који су насмијани и пуни оптимизма.