latinica  ћирилица
01/09/2023 |  07:23 ⇒ 08:01 | Аутор: РТРС

Радановић: Одбијена жалба на рјешење о забрани; Грађани да мирно и демократски бране Српску (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево одбило је нашу жалбу на њихово рјешење о забрани одржавања мирних протеста "Српска пред судом" у Сарајеву, изјавио је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Ђорђе Радановић - Фото: РТРС
Ђорђе РадановићФото: РТРС

Радановић је истакао да је МУП Кантона Сарајево жалбу одбацио као неосновану.

- Навели су да и даље постоји опасност за људе и имовину - рекао је Радановић.

Радановић је позвао грађане да дођу данас на четири локације међуентитетске линије како би изразили своју одлучност у овим тешким околностима за Српску због неправедних и противправних оптужница против руководилаца институција Српске".

- Позивам грађане да дођу, да мирно и демократски покажемо своју вољу и одлучност да се боримо за институције Српске које су ослонац свим Србима, не само из ФБиХ него и у Хрватској. Српска је ослонац Србима преко Дрине и једини носач српског идентитета - поручио је Радановић. 

Радановић је додао да је ФБиХ некоректна према Србима.

- Желимо да пошаљемо поруку да смо спремни да бранимо своја права, али истовремено желимо рећи и да смо за мир. Нисмо ми ни против једног народа, али смо највише за свој народ, да бранимо своја права и институције Српске - нагласио је Радановић.

Радановић је истакао да ће окупљања бити обезбијеђена у складу са законима.

- Сматрам да ће доћи доста људи, сигурно не мање од 8.000 колико је требало да дође у федерално Сарајево - навео је Радановић. 

Подсјетимо, након што је МУП Кантона Сарајево забранио одржавање мирних протеста "Српска пред судом" у Сарајеву, Одбор за заштиту Срба у ФБиХ позвао је грађане да данас, од 18.00 часова, дођу на четири локације међуентитетске линије како би изразили незадовољство бх. правосуђем.