latinica  ћирилица
01/09/2023 |  11:56 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Вишковић: Окупићемо се на простору Српске, то нам не могу забранити (ВИДЕО)

Ми ћемо свој став да изнесемо тамо гдје можемо, а то је на простору Републике Српске, то нам не могу забранити и ми ћемо се вечерас окупити, поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Ми ћемо на мирним и достојанственим протестима питати "До кад мислите више шиканирати српски народ и шта вам је крајњи циљ?", иако ми који представљамо инститиуције знамо шта је крајњи циљ, а то је девастација институција и укидање Републике Српске - рекао је Вишковић и поручио да тај циљ неће бити остварен.

Премијер Српске је упитао како је могуће позивати на одговорност предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника јер су радили свој посао у складу са Уставом и законом и до када ће неизабрани странац наметати одлуке у БиХ.

- Са данашњих протеста на међуентитеској линији биће послата порука "докле мислите да се играте са Републиком Српском и до које мјере иде ваша бахатост, неуставно понашње и одлуке" - рекао је Вишковић.

Подсјећамо, МУП-а Сарајевског кантона забранио је за данас најављени протест, у организацији Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога". Скуп је требало да буде одржан у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу против којих је подигнута оптужница.

Након ове забране, предсједник Одбора Ђорђе Радановић рекао је да Срби неће одустати од мирног окупљања и позвао грађане да у 18.00 часова дођу на линије разграничења са ФБиХ у својим општинама и градовима и обуставе саобраћај на 30 минута.