latinica  ћирилица
01/09/2023 |  18:32 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Из Добоја послата порука: Какви будемо данас, бићемо довијека (ФОТО/ВИДЕО)

На протестима "Граница постоји" у Добоју грађани су поручили да никада неће одустати од Републике Српске и одбране њених институција.
Скуп у Добоју (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Скуп у Добоју (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Око 5.000 грађана присуствовало је у добојском насељу Вила на линији разграничења на мирном протесту.

- Историја се понавља. Попут Шћепана Лажног Малог, који је дошао не зна ни откуда ни кога је послао. Сада долази Шћепан Лажни Шмит - рекао је пјесник Милан Кузмић.

Мирном протесту у Добоју присуствовала је и Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету министара, Сања Вулић, посланик у ПД ПС БиХ, Радован Ковачевић, делегат у Дому народа ПС БиХ, Младен Илић, посланик у НСРС.

- Какви будемо данас бићемо довијека. Знали смо то и у историји, знаћемо и сада. Само код нас постоје границе, границе правде и неправде. Нашом борбом против колонизатора ми се боримо и за оне с друге стране границе, јер они нису ни свјесни да су данас колонија. Уколико нењ буду слушали нас 5.000 овдје, сутра ће нас бити 50.000. Рачунају на то као и током бомбардовања СР Југославије 1999. године да "Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће то брзо заборавити". Ми то никада нећемо заборавити - рекао је Александар Новаковић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)