latinica  ћирилица
04/09/2023 |  10:32 ⇒ 11:03 | Аутор: РТРС

Црнадак: Ако се оптужница потврди, Додик треба да поднесе оставку

Народски речено, СНСД и партнери се праве блесави. Изјава да нису одустали од закона о Уставном суду БиХ не значи ништа, јер је закључак Народне скупштине јасан: "Нема усвајања других закона док се тај не усвоји", рекао је Игор Црнадак, потпредсједник ПДП и шеф Клуба посланика те странке у НСРС коментаришући аргументацију власти, посебно предсједника НСРС Ненада Стевандића, да нису одустали од закона о Уставном суду БиХ, а тиме ни од Закључка НСРС.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

- Они су погазили закључак, јер је требало купити зграду од кума, дати нове тендере разним "проинтерима" и "сиријусима", купити нове лимузине... На крају крајева, јавно смо доказали да СНСД чак не примјењује ни Закон о непровођењу одлука Уставног суда БиХ. Очигледно да Додик није омекшао послије оптужнице, него се потпуно сломио. Ово је тежак период за њега и веома, веома опасан период за Републику Српску, којој је он постао озбиљан камен око врата - тврди Црнадак у интервјуу за Српскаинфо.

Одговарајући на питање да је подизање оптужнице против Милорада Додика у јавности је представљено као напад на читаву Републику Српску, Црнадак је рекао да у тој тези нема нимало истине.

- Оптужница се односи на Додика, а не на функцију предсједника Републике. Најбоље и за Додика и за Републику Српску би било да, уколико се оптужница потврди, поднесе оставку и посвети се одбрани, а да се изабере нови предсједник Републике Српске, који не би био под таквим оптерећењем. Међутим, Додик је изабрао приступ "држава, то сам ја" и ставио је испред себе, као некакав штит, и институције и функционере и народ. Не показује да му је стало до Српске, него искључиво до властите политичке каријере и останка на власти по сваку цијену - рекао је он.